OVer Jaap

Dit is wie ik ben

Hoi,
Leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn werk.

Ik ben fotograaf en filmmaker en werk voor zakelijke opdrachtgevers door het hele land. Ik geloof dat effectieve fotografie verbinding teweeg brengt. Het is een vorm van communicatie tussen jou en het publiek. Het maken van een dergelijk beeld vergt een luisterende houding. Er is aandacht nodig om te begrijpen wie je bent, en er is aandacht nodig om beelden te kunnen maken die authentiek zijn. Ik geniet van dit creatieve proces, zeker wanneer het resultaat waardevol is voor mijn opdrachtgevers.

Iets anders waar ik van geniet is mijn gezin. Verder maak ik graag vrij werk in de vorm van fotografie, video en audio. Dit helpt me creatief te blijven en nieuwe technieken te ontwikkelen. Muziek maken is ook zo’n zij-activiteit waar ik creatieve en emotionele voeding uit haal.

Achtergrond
Vóór ik als fotograaf actief werd, werkte ik als schrijvend journalist voor dagblad Trouw en NOS. In die tijd begon ik foto’s te leveren bij de verhalen die ik schreef, een combi waarmee je snel vrienden maakt onder eindredacteuren. De fotografie begon te groeien tot ik steeds vaker commerciële opdrachten kreeg aangeboden. Inmiddels schrijf ik niet langer voor de krant. Fotografie is uitgegroeid tot een full-time job.

Wat beide professies gemeen hebben, is de afhankelijkheid van menselijke verbinding om iets moois te kunnen maken. Het vergt vertrouwen om een verhaal te kunnen vertellen of om voor een camera te stappen. Ik vind het prettig om dit soort contact met mensen aan te gaan. Wederom, het levert vaak iets op dat waardevol is. 

Contact
Spreekt dit verhaal je aan en ben je geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan gerust contact op. Ik zie ernaar uit je te ontmoeten.
Dit zijn mijn Opdrachtgevers