• Over Jaap

Oog voor jouw verhaal

Over Jaap

‘To attend and get things right.’

Dit werk bestaat voor een belangrijk deel uit aandacht. Aandacht voor jou als opdrachtgever om beelden te maken die de identiteit van jouw organisatie versterken, aandacht voor de man of vrouw voor de lens om zijn of haar karakter te vangen en ten slotte aandacht voor de techniek van fotografie. Het is een kwestie van goed kijken en aandachtig luisteren.

Ik streef ernaar die aandacht in elk aspect van mijn werk toe te passen. Omdat een aandachtige houding bij mij past, maar vooral omdat het een voedingsbodem is voor creativiteit. Als dat lukt, als ik samen met jou als opdrachtgever iets nieuws weet te scheppen, ben ik diep tevreden.

Storytelling

Fotografie is een enorm krachtige vorm van storytelling dat appelleert aan de menselijke neiging zich ergens emotioneel aan te binden. Daarom kan het geen kwaad om aandacht te besteden aan wat dit verhaal precies is. Welk willen we overbrengen? En aan welke doelgroep? Ik vind het leuk om hier met opdrachtgevers over na te denken. Ons wereldbeeld is gebaseerd op verhalen, en ik geniet ervan om hier iets aan toe te voegen.

On set

Over Jaap

Jaap groeide op in Indonesië en schreef enkele jaren als journalist voor ondermeer dagblad Trouw, de Stentor en NOS. Inmiddels is hij fulltime fotograaf met bedrijven en instellingen als belangrijkste opdrachtgevers. Jaap is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij bezit een sterke liefde voor openhartige vriendschappen, houtvuur en The Big Lebowski.

“Jaap is intens. Hij weet heel dicht bij de mensen te komen door aandachtig te luisteren en te kijken. Een zakelijke opdracht krijgt hierdoor een persoonlijke touch, iets dat ik erg positief vind. Zelfs een zakelijke opdracht gaat ten slotte om mensen. Dat zie je terug in de foto’s.”

Yasemin Üzüm, Startpunt hogeschool Windesheim

 

 

Jaap Schuurman

Oog voor jouw verhaal

To attend and get things right.

  • 06 520 686 08

Neem contact op

Laat hier een bericht achter.

[phone telefoonnummer class:input class:input--block placeholder "Telefoonnummer"]